Klaus Iohannis: Suntem și ne dorim să rămânem un partener solid pentru societatea civilă din R. Moldova

  • 10 Noiembrie 2020 19:44
Klaus Iohannis: Suntem și ne dorim să rămânem un partener solid pentru societatea civilă din R. Moldova

România își dorește să rămână un partener solid pentru societatea civilă din Republica Moldova, iar turul al doilea al alegerilor prezidențiale din țara vecină va fi observat atent, a afirmat, marți, la Palatul Cotroceni, președintele României, Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

"Suntem și ne dorim să rămânem un partener solid pentru societatea civilă din Republica Moldova, în ansamblul său. Vom fi extrem de atenți la desfășurarea scrutinului din această duminică, pentru a ne asigura că viitorul Republicii Moldova este decis exclusiv de votul liber exprimat al cetățenilor, în cadrul unor alegeri democratice, corecte și libere de orice interferențe nedorite", a arătat șeful statului.

El a vorbit de unul dintre candidații celui de-al doilea tur al prezidențialelor din Republica Moldova.

"M-am bucurat să văd în primul tur un vot al cetățenilor pentru candidata Maia Sandu, acesta fiind de fapt un vot în favoarea unei evoluții democratice ireversibile a Republicii Moldova, pe care România a susținut-o permanent și o susține fără rezerve", a subliniat el.

În acest sens, a subliniat că drumul european "este unul al progresului, cu reforme curajoase, în special în domeniul justiției, și prin consolidarea democrației".

"România va continua să sprijine Republica Moldova în eforturile sale reale de modernizare. Deja țara noastră a investit semnificativ și dezinteresat în infrastructură, în proiecte de interconectare, în școli, spitale, grădinițe și în multe alte domenii în folosul direct al cetățenilor, pentru dezvoltarea Republicii Moldova și pentru consolidarea democrației", a amintit el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9
Ploaie ușoară
Umiditate:87 %
Vint:8,23 m/s
Mon
6
Tue
1
Wed
0
Thu
-0
Fri
-0

Curs oficial BNM 24 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 -0.0000
USD 17.4521 -0.0000
RON 4.3476 -0.0000
UAH 0.6167 -0.0000
RUB 0.2364 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău