Klaus Iohannis | Summitul NATO s-a încheiat cu rezultate foarte bune pentru România

  • 12 Iulie 2018 15:38
Klaus Iohannis | Summitul NATO s-a încheiat cu rezultate foarte bune pentru România

Summitul NATO s-a încheiat cu rezultate foarte bune pentru România, a declarat la Bruxelles președintele României, Klaus Iohannis.

El a menționat un centru de comandă operațional în România, unde vor fi prezenți aproximativ patru sute de ofițeri de stat major aliați, o upgradare a brigăzii multinaționale și o sesiune specială dedicată Mării Negre la summit, organizată la inițiativa României, potrivit RRA.

În același timp, AGERPRES scrie că președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că în cadrul Alianței Nord-Atlantice nu există "un conflict", subliniind că țările aliate s-au angajat să cheltuiască "un pic mai mult" pentru a face NATO și mai puternică.

"Nu există un conflict, există o discuție și aceste chestiuni pot să spun că au fost aduse în discuție de președintele Trump. Președintele Trump nu a inițiat un conflict, a spus lucrurilor pe nume. NATO este unită, unică, cea mai puternică alianță care a existat pe Pământ, dar împreună ne-am angajat să cheltuim un pic mai mult ca să facem NATO și mai puternică", a spus Iohannis, la sediul NATO.

El a susținut că discuțiile pe acest subiect vor continua cel mai probabil la summitul de anul viitor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău