Klaus Iohannis se va întâlni la Bruxelles cu reprezentanți ai statelor din Parteneriatul Estic, inclusiv din R.Moldova

  • 11 Mai 2019 07:48
Klaus Iohannis se va întâlni la Bruxelles cu reprezentanți ai statelor din Parteneriatul Estic, inclusiv din R.Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 13 mai, la Bruxelles, la o întâlnire cu reprezentanții statelor din cadrul Parteneriatului Estic - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Potrivit Administrației Prezidențiale de la București, șeful statului român va sublinia că Parteneriatul a contribuit la consolidarea economiilor și a societăților statelor din Est, dar și la extinderea stabilității la frontierele Uniunii Europene.

De asemenea, președintele României va evidenția faptul că Uniunea Europeană așteaptă un angajament politic continuu din partea țărilor partenere în ceea ce privește respectarea obligațiilor asumate în relația cu forul comunitar.

Întâlnirea are loc la invitația președintelui Consiliului European, Donald Tusk, și este prilejuită de aniversarea a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic. Urmează să fie prezenți și reprezentanții principalelor instituții europene: președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate al Uniunii Europene, Federica Mogherni, și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Klaus Iohannis va fi prezent la eveniment în calitate de șef al statului care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, se menționează într-un comunicat al Președinției de la București.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău