Klaus Iohannis: România a ajuns în primii zece producători auto din UE

  • 24 Mai 2018 11:43
Klaus Iohannis: România a ajuns în primii zece producători auto din UE

Președintele României, Klaus Iohannis, se află, joi, la Pitești, iar apoi merge la Mioveni pentru a vizita uzina Automobile Dacia.

Klaus Iohannis participă joi la Pitești la dezbaterea "Industria auto, motorul dezvoltării economiei. Factori de creștere a competitivității”, organizată de Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), la care iau parte reprezentanții celor mai importante companii din industria auto românească, potrivit Digi24.ro

Agenda șefului statului include o vizită la uzina Automobile Dacia S.A. de la Mioveni unde are avea discuții cu membri ai conducerii și angajați ai companiei.

”Industria auto e vârful de lance care stimulează dezvoltarea a multe firme mici si mijlocii (...) cifra de afaceri a sectorului auto a crescut de trei ori în ultimii zece ani până la 23 miliarde euro. România este în primii zece producători auto din UE”, a spus Iohannis liderilor din industria auto prezenți la întâlnire.

El a mai spus că industria auto generează peste un sfert din exporturile României, fiind vorba de ”un model de creștere economica sănătoasă”. Industria auto include 200.000 de locuri de muncă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău