Klaus Iohannis: Recomandarea CE de a acorda Ucrainei și R. Moldova statutul de țări candidate este „un bine-meritat pas înainte”

  • 17 Iunie 2022 15:17
Klaus Iohannis: Recomandarea CE de a acorda Ucrainei și R. Moldova statutul de țări candidate este „un bine-meritat pas înainte” Foto: president.gov.ua

Președintele României, Klaus Iohannis, a salutat recomandarea Comisiei Europene de a acorda Ucrainei și Republicii Moldova statutul de țări candidate la Uniunea Europeană. Este un „bine-meritat pas înainte” pentru cetățenii celor două state, a spus Iohannis.

„După luni intense de dialog și coordonare, sunt bucuros să salut opiniile Comisiei Europene cu privire la acordarea statutului de state candidate Ucrainei și Republicii Moldova”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter, transmite DIGI24.

„Este un bine-meritat pas înainte pentru cetățenii Ucrainei și Republicii Moldova. Continuăm să susținem activ integrarea Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei în familia UE”, a adăugat șeful statului.

Comisia Europeană recomandă acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova, a anunțat vineri președinta Comisiei, Ursula von der Leyen.

Ucraina a cerut aderarea la UE la doar patru zile după ce trupele ruse au declanșat invazia, în februarie. Patru zile mai târziu, Republica Moldova și Georgia, alte două state ex-sovietice care au regiuni separatiste ocupate de trupele ruse, au făcut la rândul lor cereri de aderare la UE.

În cazul Georgiei, Comisia Europeană a decis că are de îndeplinit mai multe condiții, înainte de a primi statutul de țară candidată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău