Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European și la Summitul PPE

  • 24 Iunie 2021 13:03
Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European și la Summitul PPE

Președintele Klaus Iohannis participă, joi și vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European și la Summitul Euro în format extins. Totodată acesta participă la Summitul Partidului Popular European (PPE). Iohannis îl va decora pe președintele PPE, Donald Tusk, cu Ordinul Național "Steaua României", transmite AGERPRES.

Principalele subiecte de pe agenda reuniunii Consiliului European vizează coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, procesul de redresare economică a Uniunii, gestionarea fenomenului migrației, relațiile externe ale UE, în special relația cu Turcia, în contextul situației din Mediterana de Est, și relația cu Federația Rusă.

De asemenea, președintele Iohannis va participa la Summitul Euro în format extins, în care vor fi abordate provocările economice pentru Zona Euro în contextul pandemiei de COVID-19, precum și progresele înregistrate cu privire la Uniunea Bancară și Uniunea Piețelor de Capital.

În marja Consiliului European, liderii Uniunii Europene vor avea o întâlnire cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, reconfirmat pentru un nou mandat de 5 ani la conducerea organizației. Agenda de discuții va cuprinde subiecte precum multilateralismul, combaterea schimbărilor climatice, drepturile omului, pacea, dezvoltarea și redresarea globală post COVID-19.

Klaus Iohannis, care va participa joi și la Summitul PPE, îl va decora pe președintele Partidului Popular European, Donald Tusk, cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Mare Cruce, decret semnat la începutul anului trecut.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:4,63 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
0
Tue
0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău