Klaus Iohannis, laureat cu Premiul Franz Werfel pentru drepturile omului

  • 05 Iunie 2023 11:50
Klaus Iohannis, laureat cu Premiul Franz Werfel pentru drepturile omului

Președintele Klaus Iohannis a fost distins duminică cu Premiul Franz Werfel pentru drepturile omului, conferit de Centrul împotriva expulzărilor, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Biserica Sf. Paul din Frankfurt pe Main, iar suma aferentă premiului conferit șefului statului va fi donată către Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din București.

„Acest premiu are o semnificație aparte pentru mine și pentru poporul român, care a construit de-a lungul timpului un model admirabil de conviețuire, în spiritul valorilor europene trăite și împărtășite, între cetățenii care aparțin majorității și cetățenii care aparțin minorităților“, a spus Klaus Iohannis, în cadrul unui discurs pe care l-a susținut la ceremonia de la Frankfurt, după decernarea premiului, scrie Calea Europeană.

Discursul de laudatio a fost rostit de Jean-Claude Juncker, fostul președinte al Comisiei Europene, cel care înainte de ceremonia a afirmat că președintele Iohannis este “unul dintre acei oameni de stat din Europa Centrală care vor avea un impact dincolo de timpul lor, pentru că a luptat întotdeauna mai presus de el însuși, în special în domeniul protecției minorităților“.

Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului va dona suma aferentă Premiului Franz Werfel, și anume 10.000 de euro, către Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din București.

Din anul 2009, FABC a prezentat situația sistemului sanitar din România, aducând la masa discuțiilor medici, pacienți, companii farmaceutice și factori de decizie.

Această donație vine drept recunoaștere și apreciere, din partea președintelui Klaus Iohannis și a Administrației Prezidențiale pentru derularea unor programe de mare impact, precum și pentru promovarea acțiunilor de responsabilizare și empatie socială și pentru apărarea drepturilor pacienților bolnavi de cancer, de către FABC.

De asemenea, prin această donație este marcată și Ziua Naționala a Supraviețuitorilor de Cancer, sărbătorită duminică, 4 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău