Klaus Iohannis l-a primit pe președintele Parlamentului R. Moldova la Cotroceni, reconfirmând susținerea României pentru procesele de reformă de la Chișinău

  • 01 Septembrie 2021 17:01
Klaus Iohannis l-a primit pe președintele Parlamentului R. Moldova la Cotroceni, reconfirmând susținerea României pentru procesele de reformă de la Chișinău

Președintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, însoțit de o delegație parlamentară din Republica Moldova, context în care șeful statului a reconfirmat angajamentul României în a susține parcursul european al Chișinăului, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Președintele Klaus Iohannis a adresat felicitări pentru victoria forțelor politice pro-reformă, pro-democratice și pro-europene la alegerile anticipate din 11 iulie și pentru alegerea lui Igor Grosu în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Șeful statului a salutat prezența înaltului oficial de la Chișinău la deschiderea sesiunii Camerei Deputaților a Parlamentului României și a menționat oportunitatea unei cooperări aprofundate și consecvente, inclusiv la nivelul celor două Parlamente, pentru luarea deciziilor necesare avansării agendei bilaterale, precum și a parcursului european al Republicii Moldova.

Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susținere în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană dintre cele două state.

În context, au fost abordate măsurile necesare pentru accelerarea proiectelor bilaterale menite să conecteze Republica Moldova, prin România, cu spațiul Uniunii Europene și să aducă beneficii reale la nivelul întregii societăți. De asemenea, a fost salutată demararea pregătirilor pentru viitoarea ședință comună de Guvern, care va avea loc la Chișinău, în viitorul apropiat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău