Klaus Iohannis, la întâlnirea cu aleșii locali de pe ambele maluri ale Prutului: „R.Moldova rămâne a fi o preocupare a mea”

  • 27 Martie 2019 11:32
Klaus Iohannis, la întâlnirea cu aleșii locali de pe ambele maluri ale Prutului: „R.Moldova rămâne a fi o preocupare a mea”

Președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat că R.Moldova rămâne a fi o preocupare a sa. Declarația a fost făcută în cadrul discuțiilor cu primarii de orașe din România și aleșii locali din Republica Moldova, membri ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), în cadrul unui eveniment care a avut loc la București.

„Au fost comunități sprijinite, reabilitate grădinițe, s-au adus microbuze școlare etc. Ajutor a fost și este în continuare, fiindcă noi ne vedem ca actor principal în parcursul european al Republicii Moldova”, a declarat liderul de la Cotroceni, potrivit unui comunicat al CALM.   

Klaus Iohannis a încurajat autoritățile locale să colaboreze la nivel asociativ, dar și la nivel de comune  sau orașe înfrățite. „Să se colaboreze și la nivel de Guvern, cu sprijinul nostru din România, dar împreună cu partenerii din Republica Moldova  și atunci lucrurile pot fi reașezate într-o albie firească. Instituțional și transparent se pot rezolva toate problemele”, a punctat Klaus Iohannis.  Președintele României i-a asigurat pe aleșii locali că și de acum încolo se va implica atunci când va fi vorba de interesele comunităților locale. „Interesul României este de a sprijini Republica Moldova în parcursul său european - un partener și un prieten foarte apropiat și natural”, a afirmat președintele român.

CALM precizează că principalele subiectele abordate în cadrul discuțiilor cu Klaus Iohannis au fost promovarea intereselor autorităților locale, un dialog efectiv dintre administrația locală și cea centrală, importanța descentralizării, colaborarea la nivel asociativ între reprezentanții APL din România și R.Moldova. 

Evenimentul a avut loc cu ocazia celebrării a 25 ani de activitate a Asociației Orașelor din România (AOR).  CALM a mulțumit pentru suportul pe care România îl oferă Republicii Moldova și și-a manifestat interesul privind identificarea unor noi modalități de colaborare între APL de pe cele două maluri ale Prutului.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17
Cer acoperit de nori
Umiditate:48 %
Vint:7,7 m/s
Thu
15
Fri
15
Sat
15
Sun
14
Mon
12

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău