Klaus Iohannis își pierde fanii pe Facebook (VIDEO)

  • 19 Februarie 2016 08:49
Klaus Iohannis își pierde fanii pe Facebook (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis își pierde susținătorii de pe Facebook. În mai puțin de 48 de ore au dispărut aproape 30 de mii de aprecieri de pe pagina sa de socializare.

E o forma de protest față de declarațiile făcute ieri de președinte în disputa ANAF-Antena Group, când Klaus Iohannis a calificat o sentință judecătorească definitivă drept... banal motiv administrativ, trandmite Digi24.

Klaus Iohannis are cu aproape 30.000 mai puține „like”-uri până la această oră. Mai exact, președintele a ajuns la 1.703.625 de fani.

„Libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă din partea ANAF mi se pare nepotrivită, dacă nu discutabilă”, a spus Klaus Iohannis, la întrebarea unui jurnalist.

Aceasta este declarația care a declanșat potopul de comentarii negative pe pagina de Facebook a președintelui Klaus Iohannis.

„Am stat la coada la Londra 8 ore ca să vă votez. După declarația dumneavoastră de astăzi despre antena 3, aș mai sta la coadă 8 ore ca să nu vă mai votez. Ar trebui să vă fie rușine, dar m-ar mira”, îi scrie președintelui un fost susținător.

„Păi cum vine asta, domnule Iohannis? Respectarea legii a ajuns să devină un abuz?”, comentează altcineva pe pagina oficială a președintelui.

„Cred că pentru prima dată a ratat ocazia să tacă (lucru la care, de altfel, e foarte bun). Dacă tăcea, înțelept rămânea!”, este un alt comentariu postat pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis.

Declarațiile prin care șeful statului a criticat intervenția ANAF i-au adus acestuia pe pagină peste trei mii de comentarii noi, majoritatea critice.

Potrivit site-urilor care monitorizează paginile de Facebook ale personalităților, ultimele două zile l-au lăsat pe șeful statului fără câteva mii bune de admiratori.

Specialiștii au calculat că președintele pierde, în medie, șase susținători în fiecare minut.

„Putem să spunem că asistăm la o nouă formă de protest civic. Practic, dislike-ul și comentariile înlocuiesc protestele efective. Efectul viral este acolo, însă este foarte mic, comparativ cu ce s-a întâmplat în perioada alegerilor. Ne putem aștepta la o viralizare mai accentuată dacă devine la modă să dai unlike paginii președintelui”, a spus Dragoș Stanca, expert în comunicare online.

În timp ce președintele își pierde admiratorii, premierul câștigă alții noi.

Astfel, mesajul lui Dacian Cioloș care a apărat legalitatea intervenției ANAF la Antene a primit câteva mii de likeuri

„Premierul Cioloș pare că se află pe un val de creștere, pentru că din punct de vedere al analizei seci pe date, vorbim de un patru la sută creștere. Iohannis pierde 0,4%, Cioloș crește 4%”, a adăugat Dragoș Stanca.

De altfel, șeful Guvernului nu s-a ferit să răspundă personal unor comentarii din mediul online.

„Încerc să găsesc echilibrul si bunul simț, indiferent de presiune dintr-o parte sau alta. Unii interpretează căutarea echilibrului ca o ezitare sau o slăbiciune”, i-a replicat premierul unui prieten din mediul virtual care îl îndemna să respecte legea și să nu se lase influențat de presiunea sistemului.

În tot acest timp, PSD amenință cu moțiunea de cenzură Cabinetul Cioloș. Invitat la un post de televiziune, Liviu Dragnea a spus că dacă ordinul de evacuare privind posturile Intact va fi pus în practică, atunci, „Guvernul acesta nu trebuie să mai existe. PSD va depune o moțiune de cenzură”. Șeful social-democraților a mai spus că Guvernul Cioloș încearcă să închidă cinci televiziuni și acest lucru trebuie oprit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău