Klaus Iohannis începe o vizita de stat în Italia, în contextul Centenarului Marii Uniri

  • 14 Octombrie 2018 11:11
Klaus Iohannis începe o vizita de stat în Italia, în contextul Centenarului Marii Uniri

Președintele României, Klaus Iohannis, începe, astăzi, 14 octombrie, o vizită de stat în Italia, prima din ultimii 45 de ani.

Vizita are loc în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri și al aniversării a 10 ani de la ridicarea relației bilaterale dintre România și Italia, la nivel de Parteneriat Strategic Consolidat.

Astăzi, președintele României va avea o întrevedere cu reprezentanți ai cultelor religioase ortodox, greco-catolic și romano-catolic, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, iar în cursul serii va participa la un moment simbolic al vizitei: iluminarea Columnei lui Traian în culorile Drapelului României, relatează Radio România Actualități. 

De asemenea, Klaus Iohannis, va avea convorbiri oficiale, pe 15 octombrie, cu Președintele Italiei, Sergio Mattarella, pe teme legate de Parteneriatul Strategic Consolidat dintre cele două țări, precum și de cooperarea în plan european, internațional și securitar.

„În cadrul dialogului, o atenție deosebită va fi acordată reconfirmării caracterului special al relației bilaterale, aprofundării Parteneriatului Strategic Consolidat, întăririi cooperării economice și rolului comunității românești din Italia. Va fi realizat, totodată, un schimb de opinii pe temele de actualitate ale agendei UE, inclusiv în contextul pregătirii exercitării Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, precum și pe teme internaționale”, potrivit unui comunicat al administrației prezidențiale de la București.

De asemenea, cei doi președinți vor participa la inaugurarea unei expoziții dedicate comemorării a 2000 de ani de la moartea poetului latin Ovidiu. Agenda șefului de stat român va mai include întrevederi oficiale cu Președintele Consiliului de Miniștri al Italiei, Giuseppe Conte, Președintele Senatului, Maria Elisabetta Alberti Casellati, și Președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău