Klaus Iohannis, în vizită de lucru la Casa Albă. Se va întâlni cu omologul său american, Joe Biden

  • 07 Mai 08:57
Klaus Iohannis, în vizită de lucru la Casa Albă. Se va întâlni cu omologul său american, Joe Biden

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit la Casa Albă, în această seară, de omologul său american, Joe Biden, în cadrul vizitei de lucru în Statele Unite, transmite Radio România Actualități, citat de Radio Chișinău.

Potrivit comunicatului Casei Albe, cei doi lideri vor celebra împlinirea a 20 de ani de când România a devenit membră a NATO, iar președintele Biden va aduce mulțumiri României pentru găzduirea militarilor americani și va recunoaște contribuția statului român la securitatea flancului de est al Alianței, în special în regiunea Mării Negre.

Casa Albă arată că cei doi șefi de stat vor sublinia sprijinul lor continuu pentru Ucraina, care se apără împotriva agresiunii Rusiei. Cei doi președinți vor trece în revistă, de asemenea, numeroasele domenii în care România și Statele Unite lucrează împreună, inclusiv în cel energetic, al cooperării economice și al valorilor democratice comune.

Mâine seară, președintele Iohannis va participa la ceremonia Consiliului Atlantic de decernare a premiilor anului 2024 pentru ”Distinguished International Leadership”.  Consiliul a decis să acorde acest premiu președintelui României, ca o recunoaștere a carierei sale și a rolului său de lider transatlantic și european.

Klaus Iohannis este primul șef de stat european onorat cu această distincție, în cei 24 de ani de la înființarea premiului, arată Administrația Prezidențială de la București.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău