Klaus Iohannis | Decizia anunțată de premierul Grindeanu - un pas important spre normalizare

  • 04 Februarie 2017 21:54
Klaus Iohannis | Decizia anunțată de premierul Grindeanu - un pas important spre normalizare

Purtătorul de cuvânt al președintelui Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a afirmat că Guvernul trebuie să rezolve situația de criză pe care a creat-o singur printr-o greșeală flagrantă și a avertizat că cetățenii nu acceptă ”nimic mai puțin”.

”Este un pas important spre normalizare. Se face un pas important pentru a corecta situația creată, situația pe care o cunoaștem cu toții. Guvernul a greșit flagrant și Guvernul este cel responsabil să rezolve această criză pe care el a creat-o. Oamenii care protestează și pe care îi vedem acum în stradă au niște cerințe legitime, au niște cerințe corecte, niște cerințe democratice și tocmai de aceea domnul președinte vrea să transmită acest lucru foarte clar: Guvernul trebuie să înțeleagă că cetățenii nu acceptă nimic mai puțin”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Primul-ministru Sorin Grindeanu a anunțat, sâmbătă, că va convoca mâine o ședință de Guver pentru aborgarea ordonanței de urgență privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. 

”Am ascultat multe opinii din partidul din care fac parte de 20 de ani, din colegii din coaliția guvernamentală, de la oameni simpli, am auzit vocea străzii. Vin azi după aceste opinii exprimate să vă spun decizia mea ca prim-ministru în ceea ce însdeamnă dezbaterea publică din aceste zile. Nu vreau și nu doresc să dezbinăm România, care nu poate fi ruptă în două. România, prin ceea ce se întâmplă, pare ruptă în două, dacă nu în mai multe bucăți. Este ultima mea dorință de a se ajunge la așa ceva”, a spus Grindeanu la începutul discursului său.

”Dincolo de mitinguri - și am urmărit cu atenție ceea ce s-a întâmplat în toată țara și am văzut pozițiile oamenilor, foarte multe argumentate, altele nu transmiteau realitate- ideea este că s-a creat un clivaj în societate. Pe de altă parte susținătorii noștri ne îndeamnă să continuăm în ceea ce privește acest demers. Am luat câteva decizii: mâine vom face în regim de urgență o ședință de Guvern pentru abrogarea acestei ordonanțe de urgență”, a spus Sorin Grindeanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,17 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău