Klaus Iohannis, de Ziua Veteranilor de Război: Curajul cu care au luptat veteranii a pavat drumul spre dezvoltarea României de astăzi, ca stat membru al NATO și UE

  • 29 Aprilie 2022 11:15
Klaus Iohannis, de Ziua Veteranilor de Război: Curajul cu care au luptat veteranii a pavat drumul spre dezvoltarea României de astăzi, ca stat membru al NATO și UE

De Ziua Veteranilor de Război, pe care o sărbătorim, gândurile noastre se îndreaptă, cu apreciere și recunoștință, către toți cei care au apărat independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale României, a transmis vineri președintele României, Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro. 

„Sacrificiile și devotamentul veteranilor de război sunt cea mai nobilă manifestare a dragostei de țară, a onoarei și demnității națiunii noastre. Tăria lor de caracter ne inspiră și ne insuflă puterea de a înfrunta orice provocări viitoare”, a declarat președintele României, notează sursa citată

Mai mult, Klaus Iohannis a subliniat că în timpul marilor conflagrații mondiale, dârzenia și curajul cu care au luptat veteranii au dovedit „relevanța strategică a țării noastre în dinamica internațională și au făcut posibile realizări politice, pavând drumul spre dezvoltarea României de astăzi, stat membru al Alianței Nord-Atlantice și Uniunii Europene”.

„În această perioadă, când suntem martorii unui război nedrept și ilegal la granițele noastre, înțelegem cu atât mai bine rolul esențial al veteranilor de război în apărarea țării și asigurarea securității României”, a adăugat șeful statului în mesajul său cu prilejul Zilei Veteranilor de Război.

El a amintit că prezența a aproape 4.000 de militari aliați pe teritoriul țării noastre, alături de forțele armate române, constituie cea mai bună dovadă a solidarității și unității NATO, precum și a apartenenței la aceleași valori democratice.

„Militarii români, ghidați de exemplul înaintașilor, au avut și continuă să aibă o contribuție crucială la apărarea și consolidarea acestor valori care ne definesc”, a continuat președintele. 

În finalul mesajului său, Klaus Iohannis le-a transmis veteranilor de război că românii îi admiră și le sunt recunoscători pentru curajul, devotamentul și sacrificiul de care au dat dovadă în condițiile grele ale câmpului de luptă.

„Reprezentați veritabile exemple demne de urmat și vă îndemn să cultivați în rândul tinerelor generații principiile care v-au ghidat mereu în îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate. Eroismul și patriotismul dumneavoastră sunt repere esențiale pentru tinerii care conștientizează astfel că libertatea trebuie întotdeauna prețuită și protejată. Vă mulțumesc încă o dată pentru tot ce ați realizat sub culorile drapelului național și vă doresc multă sănătate! La mulți ani!”, a conchis președintele Klaus Iohannis. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău