Klaus Iohannis, de Ziua Națională a României: Scopul nostru trebuie să fie sprijinirea eforturilor în vederea depășirii acestei perioade pline de provocări și implicarea într-un nou angajament pentru viitor

  • 01 Decembrie 2020 12:21
Klaus Iohannis, de Ziua Națională a României: Scopul nostru trebuie să fie sprijinirea eforturilor în vederea depășirii acestei perioade pline de provocări și implicarea într-un nou angajament pentru viitor

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat marți că la fel ca în momentele importante care sunt cinstite de Ziua Națională, în contextul pandemiei de COVID-19 este nevoie de implicarea tuturor, punctând că "uniți, solidari și hotărâți" vom trece cu bine și peste această perioadă grea, potrivit Agerpres.

"Dragi români, astăzi este nevoie, la fel ca în importantele momentele pe care le cinstim de Ziua Națională, de implicarea fiecăruia dintre noi. Scopul nostru trebuie să fie sprijinirea eforturilor în vederea depășirii acestei perioade pline de provocări și implicarea într-un nou angajament pentru viitor. Nu va fi ușor, dar sunt sigur că împreună, cu energie și responsabilitate, vom reuși să ne apropiem, cu fiecare zi, de o revenire la vremuri normale. În întreaga Românie am văzut povești copleșitoare despre oameni care își dau mâna pentru a-i ajuta pe ceilalți, despre oameni care se oferă voluntari, despre oameni care donează continuu pentru spitale aflate în dificultate. Aceasta este unirea românilor din anul 2020!", a spus șeful statului la ceremonia organizată în Capitală cu ocazia Zilei Naționale a României.

El a subliniat că "uniți, solidari și hotărâți vom trece cu bine și peste această perioadă grea".

"Și când această pandemie va fi depășită, ne vom întâlni din nou. Vom fi împreună și vom spune că uniți am învins și că, orice vom avea de înfruntat mai departe, tot uniți vom învinge!", a afirmat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori. A fost ținut un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie și a victimelor virusului SARS-CoV-2 și au fost trase 21 de salve de tun.

Ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale a României în Piața Arcul de Triumf nu a fost deschisă publicului și s-a desfășurat în format restrâns. Printre cei care au participat la ceremonie s-au numărat premierul Ludovic Orban, membri ai Guvernului, președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc. AGERPRES/(A - autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău