Klaus Iohannis către diplomații români | Integrarea europeană a Republicii Moldova - să fie pe primul plan

  • 29 August 2018 08:57
Klaus Iohannis către diplomații români | Integrarea europeană a Republicii Moldova - să fie pe primul plan

Diplomația română trebuie să facă tot posibilul ca integrarea europeană a Republicii Moldova să fie o prioritate a politicii externe a României.

Declarații în acest sens a făcut președintele României, Klaus Iohannis la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, scrie tvrmoldova.md.

„Veți continua să acționați pentru consolidarea parteneriatelor bilaterale. Parteneriatul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova continuă să fie pe primul plan, care urmărește apropierea de UE, chiar dacă nu este deloc ușor”, a spus Klaus Iohannis în fața diplomaților români.

Liderul de la Cotroceni a dedicat un capitol aparte președinției României la Consiliul uniunii Europene care va fi preluată la 1 ianuarie 2018.

„Parcurgem un moment dificil, care impune un angajement mai puternic al statelor europene. România este pe deplin angajată, la cel mai înalt nivel, în acest efort comun european, iar asumarea președinției este o provocare, dar, în același timp, pentru noi, o mare oportunitate. Avem ocazia de a demonstra, pentru prima dată de la momentul aderării, cum traducem în fapte viziunea politică a țării noastre. Că avem abilitatea de a gesiona agenda Consiliului în vederea identificării pozițiilor comune. Că avem capacitatea de a reprezenta Consiliul în dialogul cu celelalte insitutții europene. Că avem capabilitatea de a facilita dialogul cu partenerii săi externi. Timp de 6 luni, interesul național al României va fi acela de a lucra pentru consolidarea UE”, a adăugat Iohannis.

Președintele României i-a primit astăzi la Palatul Cotroceni, pe șefii de misiuni și consulii generali, cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Sursa: tvrmoldova.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău