Klaus Iohannis: România este alături de R. Moldova

  • 14 Iunie 2016 08:04
Klaus Iohannis: România este alături de R. Moldova

România este alături de Republica Moldova, alături de drumul ei european, a declarat  Președintele român Klaus Iohannis la întrevederea de luni, 14 iunie, cu Președintele Parlamentului de la Chișinău Andrian Candu, aflat în vizită la București.Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat relațiile bilaterale, situația economică și social-politică…

România este alături de Republica Moldova, alături de drumul ei european, a declarat  Președintele român Klaus Iohannis la întrevederea de luni, 14 iunie, cu Președintele Parlamentului de la Chișinău Andrian Candu, aflat în vizită la București.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat relațiile bilaterale, situația economică și social-politică din Republica Moldova, scrutinul prezidențial din 30 octombrie și securitatea regională în contextul reluării negocierilor în formatul 5+2.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, Andrian Candu a dat asigurări că, până la sfârșitul actualei sesiuni parlamentare, Republica Moldova va implementa în totalitate angajamentele asumate în Foaia de parcurs privind reformele prioritare agreate cu Uniunea Europeană.

Totodată, Andrian Candu a apreciat expertiza sectorială oferită de București în avansarea reformei în domeniul justiției și a reiterat importanța impulsionării proiectelor de interconectare energetică inițiate. Șeful Legislativului a mulțumit României pentru sprijinul necondiționat acordat Republicii Moldova, inclusiv pentru ajutorul umanitar oferit într-un moment de maximă necesitate.  

La rândul său, Președintele României Klaus Iohannis a îndemnat autoritățile de la Chișinău să continue în același ritm implementarea Acordului de Asociere și a celui de Liber Schimb.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:1,54 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău