Klaus Iohannis: „În cazul în care toată lumea va depune eforturi, aderarea Republicii Moldova la UE se poate realiza în câțiva ani”

  • 01 Iunie 2023 16:31
Klaus Iohannis: „În cazul în care toată lumea va depune eforturi, aderarea Republicii Moldova la UE se poate realiza în câțiva ani”

Deschiderea negocierilor privind aderarea Rep. Moldova la Uniunea Europeană depinde de progresul autorităților de la Chișinău și de felul cum sunt văzuți la Bruxelles pașii care s-au făcut, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, într-o conferință de presă susținută în cadrul lucrărilor Summitului Comunității Politice Europene, transmite Radio Chișinău.

Întrebat dacă termenul de 2030 pe care și-l propune Chișinăul pentru aderare este unul realist, liderul de la Cotroceni a menționat că în cazul în care toată lumea va depune eforturi. atunci acest lucru se poate realiza în câțiva ani.

Klaus Iohannis fost întrebat în ce măsură România poate să sprijine Rep. Moldova din punct de vedere al securității, în cazul unei escaladări a situației din Ucraina.

România este în NATO, iar Rep. Moldova este un stat neutru. Pur militar nu văd modalități prin care să intervenim în cadrul unui conflict, dar putem să intervenim pentru perfecționarea personalului din Rep. Moldova, pentru a-i instrui, pentru a ajuta cu dotarea, cum am mai făcut, cu cazarmament, sunt foarte multe modalități prin care putem și chiar intervenim pentru a ajuta Rep. Moldova.

- Poate pentru protejarea spațiului nostru aerian? (jurnalist)

- Este o discuție complicată”, a precizat Klaus Iohannis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău