Kim Jong-Un ar putea vizita baza marinei ruse din Vladivostok în cadrul întâlnirii cu Vladimir Putin

  • 22 Aprilie 2019 13:55
Kim Jong-Un ar putea vizita baza marinei ruse din Vladivostok în cadrul întâlnirii cu Vladimir Putin

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un ar putea vizita baza marinei ruse din Vladivostok în cadrul vizitei pe care o va întreprinde în curând în acest oraș rusesc de pe coasta Pacificului pentru a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin, relatează agenția de presă niponă Kyodo.

Kim Chang-son, considerat a fi șeful de protocol al liderului nord-coreean, a fost văzut vizitând diverse puncte din Vladivostok, principalul oraș al Rusiei în Orientul Îndepărtat, inclusiv facilități ale bazei marinei ruse.

Kremlinul a confirmat săptămâna trecută că liderul nord-coreean Kim Jong-Un și președintele rus Vladimir Putin se vor întâlni în zilele următoare în Rusia, în ceea ce va fi primul lor summit.

Deși din rațiuni de securitate nu s-a precizat nici data și nici locul acestei întâlniri, se presupune că ea va avea loc la Vladivostok.

Reuniunea Kim-Putin intervine după eșecul summitului de la Hanoi între Coreea de Nord și Statele Unite, într-un moment în care Phenianul încearcă să preseze Washingtonul pentru a-și relaxa cerințele în dialogul cu regimul nord-coreean privind denuclearizarea.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău