Kim Jong-un ar fi ales să viziteze o fermă de cartofi în loc de o întâlnire cu Mike Pompeo

  • 12 Iulie 2018 10:24
Kim Jong-un ar fi ales să viziteze o fermă de cartofi în loc de o întâlnire cu Mike Pompeo

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, ar fi optat pentru o vizită la o fermă de cartofi în loc de o întâlnire cu Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, când acesta se afla la Phenian pentru discuții privind viitorul peninsulei coreene, scrie The Telegraph, potrivit News.ro.

Pompeo a ajuns la Phenian pe 6 iulie dar vizita sa a fost ignorată de Kim.

Potrivit, digi24.ro,  întrebările consilierilor lui Pompeo privind când se va întâlni cu Kim au rămas fără răspuns. În schimb, el a discutat cu Kim Yong-chol, un general și membru al Comitetului central al Partidului Muncitorilor.

Marți, presa de stat nord-coreeană a publicat mai multe articole despre o vizită a liderului nord-coreean la ferma de cartofi Junghung, situată în provincia Samjiyon, la granița cu China, pentru a-i îndruma pe muncitorii de acolo.

Kim le-a transmis muncitorilor să planteze doar varietăți de calitate și să introducă „specii care au gust bun pentru a asigura calitatea mâncărurilor bazate pe cartofi”.

El a descris districtul ca fiind „tărâmul sfânt al revoluției”.

Vizita lui Kim la fermă este un semnal prin care se poate dovedi rezistența Coreei de Nord în fața sancțiunilor americane. De asemenea, el a ales să viziteze o zonă aflată în apropierea Chinei, țară care își arată din nou susținerea economică față de Phenian, comentează The Telegraph.

Sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău