Kim Jong-un, aflat la întâlnirea cu Donald Trump, adresează un mesaj de felicitare lui Vladimir Putin

  • 12 Iunie 2018 10:56
Kim Jong-un, aflat la întâlnirea cu Donald Trump, adresează un mesaj de felicitare lui Vladimir Putin

Un mesaj de felicitare adresat de liderul nord-coreean Kim Jong-un cetățenilor ruși cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei a fost transmis marți, 12 iunie, președintelui rus, Vladimir Putin, relatează Agenția de presă RIA NOVOSTI, cu referire la Agenția de presă din Coreea de Nord KCNA.

În mesaj, se precizează, printre altele, că: "Poporul rus a atins succese remarcabile în demersul său de creare a unei Rusii puternice, sub conducerea președintelui rus, Vladimir Putin, făcând față cu neînfricare tuturor provocărilor și dificultăților, atingând un succes remarcabil în domeniile politic, economic și social, dar și în domeniul apărării, protejând cu strictețe interesele și demnitatea națională", relatează Agenția de presă KCNA.

„În numele meu personal, îi transmit președintelui rus Vladimir Putin cele mai sincere urări de sănătate și succese în activitatea desfășurată pentru prosperitatea întregului popor rus", susține liderul nord-coreean, în mesajul de felicitare adresat omologului său rus, Vladimir Putin, și cetățenilor ruși cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei. 

Kim Jong-un și-a exprimat convingerea că, practic, contactele strategice dintre Rusia și Coreea de Nord se vor consolida, așa cum de altfel o cere situația actuală, fiind în interesele celor două popoare.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un le-a transmis cetățenilor ruși cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei succese și prosperitate, iar liderului de la Kremlin succese în demersul său de construire a unui stat puternic. Președintele Parlamentului nord-coreean va lua parte la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal 2018, din Rusia, care va debuta la 14 iunie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău