Kievul va asigura protecția celor 30 de persoane aflate pe „lista neagră” a Kremlinului

  • 01 Iunie 2018 09:59
Kievul va asigura protecția celor 30 de persoane aflate pe „lista neagră” a Kremlinului

Procurorul general ucrainean, Iuri Luțenko, a declarat că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) se află în posesia unei liste cu 30 de persoane care urmau să fie asasinate la comanda serviciilor speciale rusești și a precizat că toți cei aflați pe lista respectivă vor fi protejați.

„Avem această listă, se află la SBU. Toți oamenii de pe lista respectivă vor fi protejați de cei care le-au cerut moartea" - a explicat Luțenko. Amintim că șeful Serviciului ucrainean de Securitate (SBU), Vasili Hrițak, a dezvăluit, joi, că 30 de persoane din Ucraina se aflau pe o listă neagră pentru a fi ucise la comanda serviciilor secrete rusești, ca parte a unui plan al Kremlinului care prevedea și asasinarea jurnalistului rus de opoziție Arkadi Babcenko. A

ceastă declarație a lui Hrițak a fost făcută în contextul în care, marți seară, autoritățile de la Kiev au declarat că jurnalistul rus Babcenko a fost împușcat mortal în apartamentul său din Kiev, însă, după nici 24 de ore, serviciile speciale ucrainene au anunțat că ziaristul este în viață și că a fost vorba, de fapt, despre o înscenare a morții acestuia, pentru a dejuca un plan al serviciilor speciale rusești de a organiza mai multe asasinate. Potrivit procurorului general ucrainean, Iuri Luțenko, "nu era altă cale decât să îl declare mort pe jurnalist, astfel încât asasinii să creadă că au reușit să raporteze serviciilor rusești că au desfășurat o operațiune de succes".

Astfel, serviciile secrete ucrainene au reușit să intercepteze un grup de executanți care lucrau pentru serviciile ruse. Kremlinul mai planifica asasinarea unor publiciști, jurnaliști și activiști care critică în mod constant regimul politic din Rusia.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău