Kievul și separatiștii din estul Ucrainei au convenit asupra unui nou acord

  • 22 Septembrie 2016 18:07
Kievul și separatiștii din estul Ucrainei au convenit asupra unui nou acord

Reprezentanții Guvernului de la Kiev și ai separatiștilor proruși din estul Ucrainei au convenit, miercuri, la Minsk, asupra unui nou acord de separare a forțelor în zona liniei frontului din Donbas, transmite Rador.

Teritoriile din care forțele ambelor părți s-au angajat să se retragă sunt localitățile Zolote, Petrovske și Stanița Luhanska.

Negocierile dintre părți au fost mediate de Misiunea Specială de Monitorizare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Purtătorul de cuvânt al delegației ucrainene la negocierile de la Minsk, Darka Olifer, și-a exprimat speranța că, în timpul implementării acestui acord cadru, vor fi conveniți parametrii unei posibile separări a forțelor de-a lungul întregii linii a frontului.

"Documentul presupune o diminuare a tensiunilor în zona liniei frontului și, de fapt, creează condițiile necesare ca armele de foc să nu mai poată fi folosite. În același timp, acordul cadru face referire și la aplicarea deplină a acordurilor precedente privind retragerea armamentului cu calibrul sub 100 de mm" - a explicat Darka Olifer.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău