Kievul se pregătește pentru cel mai rău scenariu în Donbas

  • 17 Aprilie 2018 09:16
Kievul se pregătește pentru cel mai rău scenariu în Donbas

Ministrul adjunct de externe de la Kiev, Vasili Bodnar, a declarat că există o probabilitate destul de ridicată ca Rusia să atace Ucraina, pe fundalul evenimentelor recente din Siria.

„Nimeni nu poate spune cu precizie care va fi răspunsul Rusei la acțiunile aliaților occidentali în Siria, pentru că nu se știe ce este în mintea domnului Putin. Dar trebuie să ne pregătim pentru ce poate fi mai rău.

Săptămâna trecută, împreună cu omologul meu slovac (Lukáš Parízek, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe al Slovaciei, n. red), am fost în estul Ucrainei și am văzut că apărătorii noștri se pregătesc pentru acțiuni defensive și pentru cel mai rău scenariu" - a precizat Bodnar.

Oficialul de la Kiev a subliniat că diplomații ucraineni depun eforturi pentru a muta atenția comunității internaționale din Siria asupra Ucrainei, unde, în partea de est a țării, de asemenea, este posibil un nou atac din partea Rusiei, „care va trebui respins de către întreaga lume".

„Ucraina va respinge fizic un asemenea atac, însă întregul Occident o va face politic" - a adăugat ministrul adjunct de externe al Ucrainei.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău