Kievul renunță la tradiționala paradă militară de Ziua Independenței, în urma unei decizii a președintelui Zelenski

  • 10 Iulie 2019 08:37
Kievul renunță la tradiționala paradă militară de Ziua Independenței, în urma unei decizii a președintelui Zelenski

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat că parada militară dedicată Zilei Independenței Ucrainei, organizată în fiecare an pe 24 august, nu va mai avea loc, iar banii care urmau să fie alocați pentru organizarea evenimentului vor fi transferați armatei ucrainene. "De obicei, pe 24 august, de Ziua Independenței Ucrainei, avem paradă militară, scrie Rador.

Cred că, în acest an, în loc să organizăm o paradă, mai bine alocăm banii eroilor noștri, armatei noastre" - a declarat Zelenski, într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook.

Potrivit președintelui, cele 300 de milioane de hrivne care ar fi trebuit alocate pentru a organiza parada militară vor fi redirecționate către armată, urmând ca militarii să primească, astfel, prime de Ziua Independenței. "Am decis să acordăm 300 de milioane de hrivne tuturor militarilor noștri" - a precizat Volodimir Zelenski.

Cu toate acestea, potrivit șefului statului, marcarea Zilei Independenței nu se anulează, ci va avea loc "într-un nou format". Decizia președintelui Zelenski de a anula parada militară de Ziua Independenței Ucrainei a fost salutată de o parte a societății ucrainene, însă există și voci care susțin că parada putea fi, totuși, organizată pe seama celor câteva sute de milioane de hrivne alocate pentru inițiativa noii administrații prezidențiale de la Kiev de a se muta într-un nou sediu.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău