Kievul raportează un nou atac nocturn al Rusiei, cu 35 de drone Shahed

  • 21 Decembrie 2023 08:57
Kievul raportează un nou atac nocturn al Rusiei, cu 35 de drone Shahed

Ucraina a anunțat joi, 21 decembrie, că a fost vizată de un nou atac nocturn al Rusiei, cu 35 de drone Shahed de producție iraniană, dintre care 34 au fost doborâte, informează AFP, citată de Agerpres.

Atacurile s-au derulat "în valuri" în timpul nopții, provenind dinspre capul Ceauda, în Crimeea ocupată, dinspre Primorsko-Ahtarsk, pe malul estic al mării Azov, precum și dinspre Kursk, oraș rus în apropiere de frontiera nordică a Ucrainei, au precizat forțele aeriene ucrainene pe mesageria Telegram.

Au fost doborâte 34 dintre cele 35 de drone, a adăugat sursa, care nu a informat despre victime sau pagube.

Rusia lansează aproape în fiecare noapte atacuri cu drone și rachete împotriva Ucrainei.

Kievul acuză Kremlinul că astfel caută să terorizeze populația civilă și să distrugă infrastructurile sale energetice pentru a cufunda populația în frig și întuneric, la fel ca iarna trecută.

De atunci, Kievul și-a întărit sistemele de apărare antiaeriană cu arme occidentale ce îi permit să distrugă majoritatea dronelor explozive sau rachete lansate de Rusia.

În aceeași perioadă, iarna trecută, milioane de persoane fuseseră lipsite de curent electric în plin val de frig, iar Ucraina vrea să evite cu orice preț ca acest lucru să se repete anul acesta.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău