Kievul invită Moscova la negocieri pe teren neutru

  • 18 Noiembrie 2014 16:51
Kievul invită Moscova la negocieri pe teren neutru

Kievul propune Moscovei negocieri 'pe teren neutru' pentru a discuta situația din estul separatist al Ucrainei, a declarat marți premierul ucrainean Arseni Iațeniuk.

''Invităm Federația Rusă la negocieri serioase pe teren neutru. În acest sens, avem sprijinul SUA și al statelor UE'', a declarat Iațeniuk după convorbirile avute în capitala ucraineană cu omologul său norvegian Erna Solberg, informează Agerpres.

Premierul Arseni Iațeniuk a acuzat în continuare Rusia de continuarea escaladării conflictului din estul Ucrainei și de intensificarea prezenței sale militare în teritoriile separatiste proruse Donețk și Lugansk, apreciind că progresul în detensionarea situației în regiune depinde de poziția președintelui rus Vladimir Putin.

''Totul depinde în primul rând de președintele rus Vladimir Putin și de anturajul său. Și dacă el va dori și va avea suficientă voință politică pentru a opri acest război împotriva Ucrainei și pentru a respecta legislația internațională, suntem gata să continuăm negocierile'', a mai afirmat în același context Arseni Iațeniuk.

Declarația șefului guvernului de la Kiev intervine în contextul în care confruntările din estul Ucrainei dintre forțele Kievului și separatiștii proruși continuă în pofida acordului de încetare a focului încheiat la începutul lunii septembrie la Minsk. ONU avertiza recent în legătură cu 'riscul întoarcerii la un război total' în estul Ucrainei, unde conflictul a făcut peste 4.100 de morți în cele șapte luni de confruntări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău