Kievul explică motivele demiterii ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova

  • 26 Aprilie 2019 09:53
Kievul explică motivele demiterii ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova

Ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, a explicat că ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatișin, a fost demis din funcție după ce diplomatul însuși a cerut acest lucru, "ținând cont de circumstanțele personale și de vârstă".

"Multă lume mă întreabă despre demiterea lui Ivan Gnatișin din postul de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova. Decizia îi aparține, ținând cont de circumstanțele personale și de vârstă. Îl respect și îl apreciez foarte mult pe Ivan Nikolaevici și îi mulțumesc pentru activitatea profesională" - a scris Klimkin pe Facebook.

Aceste precizări ale șefului diplomației ucrainene survin în contextul în care președintele în exercițiu al Ucrainei, Petro Poroșenko, a publicat, joi, un decret privind demiterea din funcție a ambasadorului în Republica Moldova, Ivan Gnatișin. Acesta a fost ambasador al Ucrainei la Chișinău în perioada 1996-2001, iar în 2015 a fost numit din nou la conducerea misiunii diplomatice ucrainene din Republica Moldova.

Gnatișin a mai fost ambasador al Ucrainei în Slovenia, viceministru de externe, reprezentant al președintelui ucrainean în regiunea Cernăuți și vicepreședinte al Comitetului Executiv Regional din Cernăuți.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău