Kievul cere populației să nu distribuie informații privind deplasarea echipamentelor militare, în contextul Legii marțiale

  • 27 Noiembrie 2018 12:46
Kievul cere populației să nu distribuie informații privind deplasarea echipamentelor militare, în contextul Legii marțiale

Concernul ucrainean "Ukroboronprom", societatea de stat care include întreprinderile din industria militară a Ucrainei, anunță modificări în activitatea companiei, ca urmare a instituirii Legii marțiale în mai multe regiuni ale țării - informează, marți, ziarul Ukrainska Pravda.

Astfel, întreprinderile "Ukroboronprom" situate în regiunile Vinnița, Luhansk, Mikolaiv, Odesa, Sumi, Harkiv, Cernihiv, Donețk, Zaporijjia și Herson vor avea un regim special de funcționare, care include posibila modificare a calendarului activității de producție și a sarcinilor legate de funcționarea sistemului de stat pentru protecție civilă. "Având în vedere modul special de funcționare a acestor întreprinderi ale Ukroboronprom, procedura de acces a reprezentanților mass-media pe teritoriul lor poate suferi modificări" - se arată în comunicatul concernului. De asemenea, "Ukroboronprom" face apel la populație să nu distribuie în niciun fel informații referitoare la deplasarea echipamentelor militare și a armamentului.

Amintim că Rada Supremă de la Kiev a aprobat, luni seară, un decret al președintelui Petro Poroșenko privind instituirea Legii marțiale pe 30 de zile, începând cu 28 noiembrie 2018, ora 9:00, în regiunile aflate la frontiera cu Rusia, cu teritoriul separatist transnistrean și în cele care au acces la Marea Neagră și Marea Azov. Decizia a fost luată după ce trei nave ucrainene au fost sechestrate de forțele speciale rusești, într-o acțiune militară soldată cu răniți, în strâmtoarea Kerci, în zona de acces a Mării Azov. Legea marțială se instituie în regiunile Vinnița, Luhansk, Mikolaiv, Odesa, Sumi, Harkiv, Cernihiv, Donețk, Zaporijjia și Herson. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău