Kievul cere o anchetă a Curții Penale Internaționale pentru imagini care arată presupusa execuție a unui prizonier de război ucrainean

  • 07 Martie 2023 08:50
Kievul cere o anchetă a Curții Penale Internaționale pentru imagini care arată presupusa execuție a unui prizonier de război ucrainean

Șeful diplomației ucrainene Dmitro Kuleba a cerut luni o anchetă a Curții Penale Internaționale (CPI), după difuzarea unor imagini care arată, potrivit acestuia, un prizonier de război ucrainean executat de soldați ruși, relatează AFP.

„O înregistrare îngrozitoare cu un prizonier de război ucrainean neînarmat executat de forțele ruse pentru că a spus pur și simplu ‘Glorie Ucrainei’ „. O altă dovadă că acest război este genocid”, a comentat Dmitro Kuleba pe Twitter, scrie G4Media.

„Este imperativ ca (procurorul CPI) Karim Khan să lanseze imediat o anchetă privind această crimă de război odioasă”, a adăugat el. „Autorii acestor acte trebuie aduși în fața justiției”, a apreciat responsabilul ucrainean.

Dmitro Kuleba a făcut referire la un videoclip care circula luni pe rețelele de socializare și care arăta ceea ce părea a fi un soldat aflat într-un șanț fumând o țigară și care a fost împușcat cu o armă automată după ce a spus „Glorie Ucrainei”.

AFP nu a putut verifica în mod independent unde și când au fost filmate imaginile sau dacă au aratat, așa cum au susținut oficialii ucraineni și utilizatorii rețelelor sociale, un prizonier de război ucrainean.

Sintagma „Glorie Ucrainei” a fost repetată luni pe rețelele de socializare din Ucraina, în timp ce mai mulți oficiali au cerut o anchetă și au cerut dreptate. Moscova și Kievul s-au acuzat în mod repetat că au ucis prizonieri de război de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, notează AFP.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău