Kievul avertizează în privința pericolului unei catastrofe ecologice în Crimeea

  • 05 Septembrie 2018 10:18
Kievul avertizează în privința pericolului unei catastrofe ecologice în Crimeea

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, atrage atenția asupra existenței pericolului unei catastrofe ecologice în Crimeea, peninsulă ucraineană aflată sub ocupația Rusiei.

„Inițial, ocupanții ruși au adus în Crimeea și în Donbas suferința umană, iar acum provoacă dezastre ecologice, care ne distrug pământul" - a scris ministrul pe Facebook, după ce în Crimeea a fost semnalată poluarea unor zone cu o substanță necunoscută. Specialiștii, însă, suspectează o scurgere de acid sulfuric de la o uzină de titan.

Reprezentantul comisarului parlamentar ucrainean pentru drepturile locuitorilor din Crimeea și din Sevastopol, Ismail Halikov, de asemenea, susține că, pe teritoriul peninsulei, a fost înregistrat un exces de dioxid de sulf în atmosferă. "Este îngrijorător faptul că, până în prezent, nu a fost decretată stare de urgență, iar populația nu a fost evacuată. Ocupanții nu fac altceva decât să 'liniștească' populația" - a declarat Halikov.

Acesta a adăugat că, potrivit localnicilor din orașele crimeene Armiansk și Krasnoperekopsk, o substanță ușor uleioasă se depune pe toate structurile exterioare din metal, pe acoperișuri, pe mașini și pe garduri, iar vegetația se usucă peste tot în jur.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău