Kievul avertizează că Rusia ar putea suspenda tranzitul de gaze prin Ucraina

  • 18 Ianuarie 2019 14:43
Kievul avertizează că Rusia ar putea suspenda tranzitul de gaze prin Ucraina

Șeful companiei ucrainene "Naftohaz", Andri Kobolev, a declarat, vineri, că nu exclude ca "Gazprom" să suspende tranzitul de gaze rusești prin Ucraina după expirarea actualului contract.

Potrivit lui Kobolev, sarcina principală a Ucrainei în negocierile tripartite privind gazele naturale (Ucraina-Rusia-UE) este menținerea tranzitului de gaze rusești. "Ne dorim ca următorul contract care va fi semnat să respecte toate normele dreptului european. Dacă aceste condiții vor fi respectate, vom primi cantitatea de gaz necesară și garanții că volumul de gaz va fi livrat Ucrainei sau vom primi bani dacă partea rusă nu își va îndeplini obligațiile" - a explicat Kobolev, amintind că Rusia a blocat recent negocierile tehnice tripartite.

"Impresia mea este că (rușii, n.red) trag de timp până la încheierea alegerile din Ucraina" - a adăugat Andri Kobolev. "Dar poate Gazprom să suspende tranzitul? Poate. A mai făcut de două ori acest lucru, în 2006 și în 2009. În ambele cazuri, s-a întâmplat în ianuarie, creând presiuni enorme atât asupra Europei, cât și a Ucrainei" - a mai menționat Andri Kobolev.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău