Kievul așteaptă decizia Sinodului Ecumenic privind autocefalia Bisericii

  • 09 Octombrie 2018 16:16
Kievul așteaptă decizia Sinodului Ecumenic privind autocefalia Bisericii

La Constantinopol (Istanbul) are loc reuniunea Sfântului Sinod Ecumenic, la care se preconizează că va fi luată o decizie cu privire la acordarea Tomosului de Autocefalie Bisericii Ortodoxe Ucrainene, potrivit unui comunicat al Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol citat de Ukrinform.

Sinodul se va întruni timp de trei zile, între orele 9 și 17, întâlnirile având loc cu ușile închise. Potrivit Ukrinform, nu a fost făcută publică ordinea de zi a reuniunii Sinodului și nici nu s-a comunicat dacă va fi examinată problema independenței bisericii ucrainene.

"Nu încălcăm tradițiile și, prin urmare, nu anunțăm oficial ordinea de zi a Sinodului. Principalele decizii vor fi făcute publice în scris. Noi nu avem tradiția de a organiza conferințe de presă după luarea hotărârilor", a precizat biroul de presă al Patriarhiei de Constantinopol.

Ukrinform amintește că într-o discuție cu Patriarhul Kirill al Rusiei, Bartolomeu I al Constantinopolului a declarat că decizia în privința autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost deja luată.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău