Kievul anunță un nou schimb de prizonieri cu Rusia

  • 04 Octombrie 2019 10:07
Kievul anunță un nou schimb de prizonieri cu Rusia

Ministrul de externe de la Kiev, Vadim Pristaiko, a anunțat că în cursul săptămânii viitoare va avea loc un nou schimb de prizonieri între Ucraina și Federația Rusă, scrie Rador.

Potrivit ministrului, această operațiune ar putea fi chiar mai mare decât precedenta, care a avut loc pe 7 septembrie și a implicat 35 de deținuți ruși eliberați de Ucraina și 35 de prizonieri ucraineni eliberați de Rusia.

"Ați văzut că am reușit să facem acel schimb. În viitorul apropiat, sper că săptămâna viitoare, planificăm un schimb de prizonieri și mai mare. Acestea sunt acțiunile care au loc pas cu pas" - a menționat Pristaiko, fără să ofere alte detalii în acest sens. Amintim că, pe 7 septembrie 2019, între Ucraina și Rusia a avut loc un important schimb de deținuți.

Pe Aeroportul Internațional "Borispil" din Kiev, a aterizat un avion cu 35 de cetățeni ucraineni eliberați de Rusia, printre care cineastul Oleg Sențov, arestat de forțele ruse în urmă cu cinci ani și cei 24 de marinari reținuți anul trecut în strâmtoarea Kerci. Pe Aeroportul Internațional "Vnukovo" din Moscova, de asemenea, a aterizat o aeronavă, având la bord 35 de ruși eliberați de autoritățile din Ucraina. Printre aceștia s-a numărat și ofițerul Vladimir Țemah, martor cheie în cazul doborârii zborului MH-17.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău