Kievul anunță că a distrus a altă navă militară rusească aflată în Marea Neagră

  • 05 Martie 09:52
Kievul anunță că a distrus a altă navă militară rusească aflată în Marea Neagră

„Nava inamică Serghei Kotov a fost distrusă”, se spune în declarație a Direcției principale a Ministerului Apărării al Ucrainei, publicată pe Telegram.

Rusia nu a comentat informațiile care au apărut mai devreme și în presa ucraineană cu referire la surse, iar BBC nu le poate verifica.

Potrivit GUR, în noaptea de 5 martie, „unitatea sa specială” Grupul 13 a atacat nava de patrulare Serghei Kotov, „în cooperare” cu Marina Ucrainei și „cu sprijinul” Ministerului Transformării Digitale al Ucrainei. 

Potrivit Direcției Principale de Informații, ca urmare a unei lovituri a dronelor navale Măgura V5, nava rusă Sergey Kotov a fost avariată la pupa, precum și în laturile drepte și stângi.

Potrivit comunicatului de presă, atacul a fost efectuat „în apropierea strâmtorii Kerci”.

Anterior, un videoclip cu presupusul atac a fost publicat de bloggerii militari ruși. Traficul pe Podul Crimeea a fost suspendat timp de opt ore noaptea.

Pe 14 februarie, Direcția Principală de Informații a mai declarat că marea navă de debarcare Caesar Kunikov a Flotei Mării Negre a fost distrusă folosind drone Măgura fabricate din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău