Kievul a ordonat confiscarea a 1,4 miliarde de euro aparținând fostului președinte Viktor Ianukovici

  • 28 Aprilie 2017 16:37
Kievul a ordonat confiscarea a 1,4 miliarde de euro aparținând fostului președinte Viktor Ianukovici

Ucraina a lansat vineri procesul de recuperare de active în valoare de 1,4 miliarde de euro aparținând fostului președinte Viktor Ianukovici sau rudelor sale, pe care aceștia și le-au însușit din finanțele publice ucrainene, relatează AFP.

Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a anunțat într-un comunicat că banca publică Oschadbank a început confiscarea acestor fonduri, potrivit unei decizii a justiției ucrainene, scrie Agerpres.

Potrivit șefului Consiliului Alexandr Turcinov, citat în comunicat, 1,5 miliarde de dolari (1,4 miliarde euro) vor ajunge la bugetul ucrainean.

'Acești bani au fost furați de la poporul ucrainean. El a scos (banii) din buzunarele fiecărui ucrainean', a declarat într-un discurs președintele ucrainean Petro Poroșenko.

Serviciul de presă al președintelui ucrainean a afirmat că fostul regim ucrainean a furat 40 de miliarde de grivne, o sumă echivalentă cu aproximativ cinci miliarde de euro.

Fostul președinte pro-rus este acuzat că a sustras miliarde de dolari în timpul celor patru ani în care s-a aflat la putere, între 2010 și 2014. El a fugit în Rusia după revolta proeuropeană din Piața Maidan, care s-a încheiat în februarie 2014.

Elveția și Uniunea Europeană au înghețat de asemenea fondurile aparținând lui Viktor Ianukovici și rudelor sale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău