Kievul a cerut să nu se permită revenirea Rusiei în APCE

  • 21 Mai 2019 11:00
Kievul a cerut să nu se permită revenirea Rusiei în APCE

Kievul a adresat un apel, prin care a cerut să nu se admită revenirea Rusiei în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), informează Agenția de presă RIA NOVOSTI,preluat de Rador.

Reprezentantul permanent al Ucrainei la Consiliul Europei, Dmitro Kuleba, a declarat, într-un interviu acordat Agenției de presă Ukrinform, că este oportun să nu se admită revenirea delegației ruse în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și că orice încercare de revenire a delegației ruse în APCE ar trebui să fie blocată.

Potrivit reprezentantului permanent al Ucrainei la Consiliul Europei, Dmitro Kuleba, în APCE vor avea loc "bătăliile finale", în cadrul cărora se va stabili dacă Rusia poate sau nu reveni în APCE, "fără a îndeplini cerințele rezoluțiilor". 
Oponenții noștri sunt dispuși cu orice preț să ducă la bun sfârșit această activitate, parlamentarii ruși înțeleg că, practic, este șansa lor de a reveni în APCE, a mai declarat Kuleba.

Pentru parlamentarii ucraineni este extrem de importantă atât participarea lor la lucrările APCE din următoarele luni, cât și la alegerile anticipate pentru Rada Supremă a Ucrainei. Kuleba a adăugat că este necesară o mobilizare la maximum a deputaților ucraineni pentru sesiunea din luna iunie a APCE. 

Kuleba a mai specificat că, în momentul de față, în Consiliul Europei s-au intensificat 'eforturile cinice' pentru a facilita revenierea Rusiei în cadrul adunării. Planurile Federației Ruse de a reveni în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), fără respectarea rezoluțiilor, au eșuat în trecut, a mai spus Kuleba. 

​Ministrul german de externe, Heiko Maas, a anunțat recent că s-a ajuns la un acord privind revenirea Rusiei în APCE.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău