Kievul a cerut să nu se permită revenirea Rusiei în APCE

  • 21 Mai 11:00
Kievul a cerut să nu se permită revenirea Rusiei în APCE

Kievul a adresat un apel, prin care a cerut să nu se admită revenirea Rusiei în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), informează Agenţia de presă RIA NOVOSTI,preluat de Rador.

Reprezentantul permanent al Ucrainei la Consiliul Europei, Dmitro Kuleba, a declarat, într-un interviu acordat Agenţiei de presă Ukrinform, că este oportun să nu se admită revenirea delegației ruse în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi că orice încercare de revenire a delegației ruse în APCE ar trebui să fie blocată.

Potrivit reprezentantului permanent al Ucrainei la Consiliul Europei, Dmitro Kuleba, în APCE vor avea loc "bătăliile finale", în cadrul cărora se va stabili dacă Rusia poate sau nu reveni în APCE, "fără a îndeplini cerințele rezoluțiilor". 
Oponenţii noştri sunt dispuşi cu orice preţ să ducă la bun sfârşit această activitate, parlamentarii ruşi înţeleg că, practic, este şansa lor de a reveni în APCE, a mai declarat Kuleba.

Pentru parlamentarii ucraineni este extrem de importantă atât participarea lor la lucrările APCE din următoarele luni, cât şi la alegerile anticipate pentru Rada Supremă a Ucrainei. Kuleba a adăugat că este necesară o mobilizare la maximum a deputaţilor ucraineni pentru sesiunea din luna iunie a APCE. 

Kuleba a mai specificat că, în momentul de faţă, în Consiliul Europei s-au intensificat 'eforturile cinice' pentru a facilita revenierea Rusiei în cadrul adunării. Planurile Federaţiei Ruse de a reveni în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), fără respectarea rezoluțiilor, au eșuat în trecut, a mai spus Kuleba. 

​Ministrul german de externe, Heiko Maas, a anunțat recent că s-a ajuns la un acord privind revenirea Rusiei în APCE.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chişinău
14,55 °C
cer senin
Umiditate:62 %
Vint:5,1 m/s
Wed
12 °C
Thu
11 °C
Fri
11 °C
Sat
9 °C
Sun
11 °C

Curs oficial BNM 17 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6016 -0.0979
USD 17.7526 -0.0075
RON 4.1404 -0.0196
UAH 0.7171 0.0011
RUB 0.2769 0.0005
Arhivă Radio Chișinău