Keystone Moldova va promova drepturile persoanelor cu dizabilități

  • 20 Decembrie 2016 20:02
Keystone Moldova va promova drepturile persoanelor cu dizabilități

O rețea națională nou creată va activa în vederea promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități. Keystone Moldova a desfășurat prima Conferință Națională a Auto-reprezentanților cu genericul: „Ascultă-mă! Am și eu ceva de spus”, transmite IPN.

Potrivit organizatorilor, persoanele cu dizabilități consideră crucială participarea lor la viața comunităților din care fac parte. Rețeaua auto-reprezentanților este constituită din persoane cu dizabilități din diferite regiuni ale țării și reprezintă un cadru în care auto-reprezentanții își vor conjuga eforturile în vederea protejării și promovării drepturilor tuturor persoanelor cu dizabilități, mai ales a celor cu dizabilități intelectuale.

Rețeaua va avea drept scop să spună societății că persoanele cu dizabilități au nu doar necesități, dar și drepturi, și abilități. Natalia Cojocaru, coordonatoarea proiectului, a spus că membrii rețelei auto-reprezentanților vor face schimb de idei și experiențe de lucru în domeniul promovării și protejării drepturilor persoanelor cu dizabilități, vor planifica și vor realiza acțiuni comune pentru a avea un impact mai mare asupra calității vieții persoanelor cu dizabilități la nivel de țară, vor lupta pentru a-și face vocea auzită.

Tamara Andrieș, membră a grupului de auto-reprezentanți din Fălești, susține că persoanele cu dizabilități au aceleași drepturi ca orice alt cetățean al Republicii Moldova, însă din păcate, aceste persoane sunt expuse unui risc sporit de marginalizare, abuz, discriminare și ignoranță socială.

Conferința a finalizat cu semnarea unei rezoluții privind crearea rețelei naționale a auto-reprezentanților din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău