Keystone Moldova va promova drepturile persoanelor cu dizabilităţi

  • 20 Decembrie 2016 20:02
Keystone Moldova va promova drepturile persoanelor cu dizabilităţi

O reţea naţională nou creată va activa în vederea promovării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Keystone Moldova a desfăşurat prima Conferinţă Naţională a Auto-reprezentanţilor cu genericul: „Ascultă-mă! Am şi eu ceva de spus”, transmite IPN.

Potrivit organizatorilor, persoanele cu dizabilităţi consideră crucială participarea lor la viaţa comunităţilor din care fac parte. Reţeaua auto-reprezentanţilor este constituită din persoane cu dizabilităţi din diferite regiuni ale ţării şi reprezintă un cadru în care auto-reprezentanţii îşi vor conjuga eforturile în vederea protejării şi promovării drepturilor tuturor persoanelor cu dizabilităţi, mai ales a celor cu dizabilităţi intelectuale.

Reţeaua va avea drept scop să spună societăţii că persoanele cu dizabilităţi au nu doar necesităţi, dar şi drepturi, şi abilităţi. Natalia Cojocaru, coordonatoarea proiectului, a spus că membrii reţelei auto-reprezentanţilor vor face schimb de idei şi experienţe de lucru în domeniul promovării şi protejării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, vor planifica şi vor realiza acţiuni comune pentru a avea un impact mai mare asupra calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi la nivel de ţară, vor lupta pentru a-şi face vocea auzită.

Tamara Andrieş, membră a grupului de auto-reprezentanţi din Făleşti, susţine că persoanele cu dizabilităţi au aceleaşi drepturi ca orice alt cetăţean al Republicii Moldova, însă din păcate, aceste persoane sunt expuse unui risc sporit de marginalizare, abuz, discriminare şi ignoranţă socială.

Conferinţa a finalizat cu semnarea unei rezoluţii privind crearea reţelei naţionale a auto-reprezentanţilor din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chişinău
16 °C
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,5 m/s
Mar
19 °C
Mie
20 °C
Joi
23 °C
Vin
23 °C
Sâm
20 °C

Curs oficial BNM 29 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6728 -0.0616
USD 16.8771 0.0237
RON 4.2434 -0.0202
UAH 0.6459 0.0016
RUB 0.2706 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău