Kenya - Peste 20 de persoane decedate în urma alunecărilor de teren

  • 23 Noiembrie 2019 15:30
Kenya - Peste 20 de persoane decedate în urma alunecărilor de teren

Alunecările de teren provocate de ploi torențiale au provocat moartea a peste 20 de persoane în vestul Kenyei, au anunțat sâmbătă oficiali locali, potrivit AFP.

Ploile torențiale care s-au abătut în noaptea de vineri spre sâmbătă asupra regiunii West Pokot, la circa 350 de kilometri nord-vest de Nairobi, au dărâmat mai multe locuințe.

"Au fost găsite 12 cadavre, iar căutările continuă", a declarat presei comisarul districtului West Pokot, Apollo Okello. Doi copii au fost descoperiți în viață printre dărâmături și au fost transportați la spital, a adăugat oficialul.

"Ploile torențiale puternice sunt o adevărată provocare, dar noi depunem toate eforturile posibile", a precizat acesta, menționând că au fost blocate importante căi rutiere, iar numeroase poduri sunt închise.


Crucea Roșie a anunțat de asemenea existența "unor alunecări de teren masive" în diferite zone din district, menționând că la fața locului au fost trimise echipe de intervenție. Potrivit polițiștilor de pe teren, bilanțul s-ar putea agrava.

Kenya nu este singura țară din Africa de Est afectată de intemperii.

Precipitațiile au dus la evacuarea a mii de persoane în Somalia, a inundat orașe întregi în Sudanul de Sud și a făcut zeci de morți în Etiopia și Tanzania.

Inundațiile sunt un fenomen frecvent în regiune, dar, potrivit oamenilor de știință, un fenomen climatic centrat pe Oceanul Indian, cu o forță fără precedent în ultimii ani, este cauza ploilor devastatoare din ultimele săptămâni.

În prezent, apele care mărginesc Africa de Est sunt mai calde decât temperaturile normale ale acestei perioade a anului, ceea ce duce la o evaporare accentuată, iar aerul umed care circulă spre continent se transformă apoi în precipitații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău