Kent Logsdon: Împărtășim îngrijorarea guvernului cu privire la sumele de bani care au intrat ilegal pe teritoriul R. Moldova pentru a susține anumiți candidați

  • 05 Noiembrie 2023 11:45
Kent Logsdon: Împărtășim îngrijorarea guvernului cu privire la sumele de bani care au intrat ilegal pe teritoriul R. Moldova pentru a susține anumiți candidați

Ambasadorul american în Republica Moldova, Kent Logsdon, a declarat pentru Radio Chișinău că Statele Unite împărtășesc îngrijorarea Guvernului de la Chișinău cu privire la banii folosiți ilegal pentru a susține anumiți candidați la alegerile locale de astăzi, 5 noiembrie.

Kent Logsdon, a făcut această declarație în timpul unei vizite de monitorizare la o secție de votare din centrul Capitalei.

„SUA  consideră că alegerile locale sunt un exercițiu foarte important pentru cetățeni ca să își exercite dreptul la vot. Și este foarte important ca să fie observatori internaționali ca să monitorizeze aceste alegeri. Același lucru îl avem în SUA, avem observatori la alegerile noastre. Este important să acoperim cât mai multe secții de votare. Noi de asemenea, suntem aici, iată ne-am acreditat în calitate de observatori internaționali, și vom avea echipe de observatori care vor merge în mai multe secții de votare din alte localități. Vom monitoriza, vom raporta și vom evalua situația în teren. Pentru noi ca și observatori este foarte important să raportăm orice fel de situație neprevăzută.

De asemenea, împărtășim îngrijorarea guvernului cu privire la sumele enorme care au intrat ilegal pe teritoriul Rep. Moldova pentru a susține anumiți candidați”, a subliniat ambasadorul Statelor Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău