Kazahstanul ar putea participa la crearea unor parcuri industriale în R. Moldova

  • 23 Septembrie 2019 16:17
Kazahstanul ar putea participa la crearea unor parcuri industriale în R. Moldova

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut luni, 23 septembrie, o întrevedere cu Prim-ministrul Kazahstanului, Askar Mamin, în marja Forumului președinților de Parlament din țările Euroasiatice ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”, informează MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului.

Șeful legislativului a mulțumit Kazahstanului pentru suport în obținerea statutului de observator în cadrul Uniunii Euroasiatice. La rândul său, Prim-ministrul kazah a declarat că va susține plenar Republica Moldova în cadrul acestei organizații și în alte organizații internaționale.

Oficialii au discutat despre necesitatea creșterii volumului de schimburi comerciale între cele două țări, precum și despre crearea unor hub-uri de producție în Republica Moldova, fapt care va conduce la crearea unor noi locuri de muncă, precum și va aduce tehnologii inovative în țara noastră.

Prim-ministrul Kazahstanului a exprimat deschidere și interes pentru investiții în Republica Moldova. Părțile au discutat, în context, despre posibilitatea creării unor parcuri industriale.

Zinaida Greceanîi a mulțumit pentru invitația la Forumul Președinților de Parlament din țările Euroasiatice, care se desfășoară în perioada 23-24 septembrie în Nur-Sultan. O atenție deosebită, în cadrul întrevederii, a fost acordată necesității creșterii schimburilor economice și identificării unor parteneriate durabile.

La întrevedere au participat vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari. La Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat” participă președinți de Parlament din 65 de țări din Europa și Asia, precum și conducători ai 14 organizații internaționale și interparlamentare importante.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău