Kazahstan: Nursultan Nazarbaev a câștigat alegerile cu 97,5% din voturi

  • 27 Aprilie 2015 07:54

Președintele în exercițiu al Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, a fost reales cu 97,5% din voturi la conducerea acestei republici din Asia Centrală, pentru a cincea oară consecutiv, în cursul scrutinului anticipat, desfășurat duminică, la care rata participării a depășit 95%.'Nursultan Nazarbaev a obținut 97,5%' din voturi, potrivit unui sondaj la ieșirea din secțiile…

Președintele în exercițiu al Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, a fost reales cu 97,5% din voturi la conducerea acestei republici din Asia Centrală, pentru a cincea oară consecutiv, în cursul scrutinului anticipat, desfășurat duminică, la care rata participării a depășit 95%.

'Nursultan Nazarbaev a obținut 97,5%' din voturi, potrivit unui sondaj la ieșirea din secțiile de votare, efectuat de centrul de studii Institutul democratic, cu sediul în Kazahstan.

Ceilalți doi candidați, Abelgazi Kusainov și Turgun Syzdykov, au obținut mai puțin de 1% și, respectiv, 2%, a anunțat jurnaliștilor directoarea centrului, Iulia Kucinskaia.

Rata participării a fost de 95,11%, potrivit Comisiei electorale centrale, precizând că primele rezultate vor fi anunțate luni dimineață.

Ales președinte pentru prima dată în 1991, când a fost singurul candidat, Nursultan Nazarbaev a fost reales în 1999, 2005 și 2011, de fiecare dată cu scoruri spectaculoase de peste 80% din voturi. Observatorii internaționali nu au recunoscut niciodată aceste alegeri ca libere și independente.

Nursultan Nazarbaev a convocat la sfârșitul lunii februarie alegeri prezidențiale anticipate din cauza 'dificultăților' economice, în timp ce Kazahstanul, aliat al Moscovei în cadrul unei zone de liber schimb, a fost lovit din plin de criza economică din Rusia și de prăbușirea cursului petrolului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău