Kaspersky Lab | Peste 20% dintre rețelele Wi-Fi din orașele gazdă de la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, nesigure

  • 07 Iunie 2018 15:04
Kaspersky Lab | Peste 20% dintre rețelele Wi-Fi din orașele gazdă de la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, nesigure

Peste 7.000 dintre cele circa 32.000 de rețele Wi-Fi publice din orașele care găzduiesc Campionatul Mondial de Fotbal 2018 din Rusia nu criptează traficul, iar în consecință utilizatorii pot avea probleme de siguranță, atrag atenția specialiștii Kaspersky Lab, într-un raport publicat joi.

Concluziile companiei se bazează pe analiza conexiunilor publice de Wi-Fi din 11 orașe gazdă ale Campionatului Mondial de Fotbal, respectiv: Saransk, Samara, Nizhny Novgorod, Kazan, Volgograd, Moscova, Ekaterinburg, Sochi, Rostov, Kaliningrad și Sankt Petersburg.

Potrivit rezultatelor cercetării, nu toate punctele de acces wireless au algoritmi de criptare și autentificare, iar acest lucru înseamnă ca hackerii nu trebuie decât să se afle în apropiere pentru a intercepta traficul rețelei și a obține informații confidențiale de la utilizatorii imprudenți sau neinformați.

În clasamentul orașelor cu cel mai mare procent de rețele Wi-Fi care nu sunt sigure, primele trei locuri sunt ocupate de Sankt Petersburg (37%), Kaliningrad (35%) și Rostov (32%).

Pe de altă parte, cele mai sigure locuri sunt în orașe relativ mici, cum ar fi Saransk, cu doar 10% dintre conexiunile Wi-Fi deschise vulnerabile, și Samara (17%). La nivel general, aproape două treimi dintre toate rețelele wireless din aceste locuri folosesc protocolul Wi-Fi de acces protejat (WPA/ WPA2) pentru criptarea traficului, un protocol considerat unul dintre cele mai sigure pentru utilizarea acestui tip de conexiune.

Experții recomandă celor care vor participa la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia și au în plan să utilizeze rețelele Wi-Fi disponibile să-și ia o serie de măsuri de siguranță.

Printre acestea, se află: conectarea prin intermediul unui VPN (Virtual Private Network), neutilizarea rețelor care nu sunt protejate de o parolă sau care au parole ușor de ghicit sau de găsit, oprirea conexiunii Wi-Fi atunci când aceasta nu este folosită, iar pentru a evita să devină o țintă a infractorilor cibernetici, activarea din setările dispozitivului mobil a opțiunii de a folosi întotdeauna o conexiune sigură (HTTPS).

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău