Kârgâzstan: 1.000 de doze de vaccin au ajuns la gunoi după ce un angajat a scos din priză frigiderul pentru a-și încărca telefonul

  • 22 Mai 2021 19:15
Kârgâzstan: 1.000 de doze de vaccin au ajuns la gunoi după ce un angajat a scos din priză frigiderul pentru a-și încărca telefonul

O clinică din Kârgâzstan a trebuit să arunce aproape 1.000 de doze de vaccin anti-Covid Sputnik V după ce o persoană a deconectat frigiderul în care erau depozitate pentru a-și reîncărca telefonul, au dezvăluit autoritățile, relatează AFP, potrivit hotnews.ro.

Vaccinurile, devenite inutilizabile, făceau parte dintr-un lot de 20.000 de doze livrate ca ajutor umanitar de către Rusia acestei țări sărace din Asia Centrală, notează sursa citată

Campania de vaccinare a început în Kârgâzstan în luna martie, vaccinurile rusești fiind preferate în locul celor chinezești de la Sinopharm.

Autoritățile kârgâze au fost aspru criticate în urma acestui incident, care a fost făcut public abia săptămâna aceasta, dar care ar fi avut loc în aprilie la o clinică de stat din Bișkek, capitala țării.

Potrivit ministrului Sănătății, Alimkadyr Beishenaliyev, un angajat de la întreținere ar putea fi responsabil pentru această gafă, după ce acesta a căutat o priză pentru a-și reîncărca telefonul.

„Dacă vreunul dintre angajați este de vină, o femeie de serviciu sau altcineva, clinica va trebui să răspundă financiar”, le-a spus el jurnaliștilor.
 
Kârgâzstanul este afectat în prezent de un al treilea val de coronavirus. În această țară cu 6,5 milioane de locuitori au fost raportate vineri peste 100.000 de cazuri de Covid-19 și 1.735 de decese, autoritățile recunoscând totuși că aceste cifre oficiale nu reprezintă situația reală.
 
Potrivit autorităților sanitare kârgâze, peste 50.000 de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva coronavirusului.
 



 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău