Karasin s-a pronunțat în favoarea eliminării incidentelor legate de oficialii moldoveni în Rusia

  • 13 Martie 2017 16:55
Karasin s-a pronunțat în favoarea eliminării incidentelor legate de oficialii moldoveni în Rusia

Ministrul-adjunct al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Lilian Darii, și secretarul de stat, viceministrul rus al Afacerilor Externe Grigori Karasin s-au pronunțat în favoarea eliminării „incidentelor regretabile” care se produc în punctele de control, la trecerea frontierei cu implicarea persoanelor oficiale.

Cei doi oficiali au participat la o nouă rundă de consultări politice interministeriale moldo-ruse, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Externe de la Chișinău.

Lilian Darii și Grigori Karasin au pledat pentru activizarea procesului de negocieri vizând reglementarea conflictului transnistrean și soluționarea problemelor stringente cu care se confruntă populația de pe ambele maluri ale Nistrului.

Lilian Darii a reiterat poziția autorităților moldovenești privind necesitatea retragerii trupelor ruse și a munițiilor de pe teritoriul Republicii Moldova, menționând faptul că aceasta va contribui la crearea unei atmosfere mai favorabile pentru identificarea unei soluții cuprinzătoare și durabile pentru problema transnistreană, în baza respectării suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, se mai arată în comunicat.

Printre temele discutate în cadrul consultărilor s-au mai aflat reluarea exporturilor producției moldovenești pe piața rusă și soluționarea problemelor cu care se confruntă migranții moldoveni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău