Kamala Harris și soțul ei s-au vaccinat împotriva COVID-19

  • 29 Decembrie 2020 19:25
Kamala Harris și soțul ei s-au vaccinat împotriva COVID-19

Vicepreședinta aleasă a SUA, Kamala Harris, și soțul ei, Doug Emhoff, s-au vaccinat marți împotriva COVID-19, transmit Reuters și dpa, preluat de Agerpres.

''Doresc să încurajez pe toată lumea să se vaccineze'', a declarat Harris (56 de ani), după ce a primit prima doză de vaccin. ''Literalmente, este vorba despre salvarea de vieți. Am încredere în știință și cei care au creat și aprobat acest vaccin sunt oameni de știință'', a adăugat ea.

Vaccinul, creat de compania Moderna, a fost administrat la United Medical Center din Washington. Pentru a se obține o eficiență maximă, este nevoie de administrarea unei doze inițiale și a unui rapel.

Kamala Harris a devenit a doua personalitate americană dintr-o minoritate etnică care primește doza de vaccin anti-COVID-19, după medicul militar general Jerome Adams la 18 decembrie.

Anterior, altor oficialități americane, printre care președintele ales Joe Biden și vicepreședintele în exercițiu Mike Pence, le-au fost administrate doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech.

Biden a anunțat că va face o prioritate din combaterea epidemiei de COVID-19, care a dus la infectarea a peste 19 milioane de americani și a cauzat moartea a 334.000 de persoane în SUA. El a primit doza inițială de vaccin săptămâna trecută, iar momentul a fost transmis de posturile de televiziune din SUA.

Joe Biden și Kamala Harris își vor prelua mandatele la 20 ianuarie anul viitor, după victoria lor în alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie, în dauna președintelui în exercițiu Donald Trump.

SURSA:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău