Justiția din R.Moldova, care aplică standarde duble (Revista presei)

  • 19 Ianuarie 2018 10:35
Justiția din R.Moldova, care aplică standarde duble (Revista presei)

Revista presei din 19 ianuarie 2018

Guvernul se teme că Moldovagaz nu va putea asigura țara cu gaze, titrează portalul economic Mold-street. Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) vrea să urgenteze construcția conductei de gaze Ungheni-Chișinău, care după o serie de amânări este planificată să fie gata abia la finele anului 2019. Ministerul propune modificarea Legii privind construcția a conductei Ungheni-Chișinău, pentru a fi urgentat procesul de construcție a conductei. Totodată, autoritățile susțin că "elaborarea actului este determinată și de nesiguranța continuării aprovizionării cu gaze naturale prin intermediul Moldovagaz după anul 2019”, scrie Mold-Street.

Nicolae Negru scrie în Ziarul Național despre justiția noastră, care aplică standarde duble. „Dacă e să comparăm procesele lui Filat, Platon și Șor, este evident că Șor se bucură de o atitudine privilegiată. De ce? Cu asta ar trebui să înceapă dl Tănase: să clarifice de ce unul nu vede lumina soarelui, i se sechestrează până și pixul, iar altul stă acasă sau chiar călătorește prin Europa, nu i se confiscă niciun fir de ață, beneficiază din plin de banii furați, este ales, prin coruperea și umilirea cetățenilor, primar… De ce un dosar poate fi tradus într-o lună, iar altul - în șapte luni? Dacă există în spatele acestei discriminări un motiv dictat de mersul anchetei, să ni se explice în ce constă acesta și cât va dura. Dar a pretinde că astfel se face justiție înseamnă a te ascunde după deget și a insulta inteligența cetățenilor. Pentru aceasta PD va plăti în alegerile viitoare”, conchide editorialistul de la Ziarul Național.

Ziarul de Gardă scrie despre relațiile politice din familiile miniștrilor „tehnocrați”. Ziarul susține că „o parte dintre noii miniștri au legături, directe sau indirecte, cu reprezentanți ai Partidului Democrat din Moldova (PDM). Publicația relevă că fiul noului ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului este membru al Partidului Comuniștilor din R. Moldova. El este prieten și cumătru cu vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Sergiu Sârbu. Tudor Ulianovschi, proaspătul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, este fiul judecătorului Xenofon Ulianovschi, cel care a îndeplinit timp de opt ani funcția de vicepreședinte al Curții de Apel Chișinău. Verișoara noului ministru, Irina Ulianovschi, este o apropiată a președintelui PDM, Vladimir Plahotniuc. În decembrie 2017, aceasta și-a deschis un salon de frumusețe la câțiva pași de Hotelul Nobil, care aparține politicianului, iar la inaugurare a participat chiar sora acestuia, Tatiana Plahotniuc”, scrie ZdG.

„Tiraspolul se laudă în fața europenilor, iar Chișinăul tace”, titrează MoldNova, referindu-se la reuniunea de la Paris privind problema transnistreană. Autoritățile de la Chișinău nu au pomenit nimic despre această întâlnire care a avut loc pe 16 ianuarie, în timp ce puterea nerecunoscută din Transnistria a declarat că va utiliza această oportunitate pentru a promova intens interesele și poziția zonei separatiste. Analiștii cred că guvernarea de la Chișinău nu s-a pregătit pentru această întrevedere și că ar fi trebuit să evidențieze faptul că Transnistria a fost invitată în mod nejustificat la ședința comitetului special al APCE.

Timpul comentează situația fondului forestier din Republica Moldova, scriind că furturile din pădure depășesc miliardul furat din bănci.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău