Jurnalistul rus Arkadi Babcenko ar fi fost împușcat de asasin cu un pistol "Makarov"

  • 30 Mai 2018 13:15
Jurnalistul rus Arkadi Babcenko ar fi fost împușcat de asasin cu un pistol

Jurnalistul rus de opoziție Arkadi Babcenko, ucis la Kiev în seara zilei de 29 mai, a fost împușcat, cel mai probabil, cu un pistol marca ''Makarov'' - potrivit unui comunicat al Poliției din capitala Ucrainei.

„La locul crimei au fost găsite trei cartușe Makarov de calibrul 9 mm" - a precizat Poliția, confirmând că Babcenko a fost împușcat de trei ori în spate.

Cunoscutul jurnalist rus de opoziție Arkadi Babcenko a fost împușcat mortal, marți seara, la Kiev, în timp ce se întorcea de la magazin, în scara blocului în care locuia.

Babcenko, un critic al președintelui rus, Vladimir Putin, se temea de persecuții din partea serviciilor speciale rusești și, prin urmare, a decis să părăsească Rusia.

Se mutase în Ucraina de mai puțin de un an, însă amenințările la adresa sa nu au încetat - potrivit presei ucrainene.

Purtătorul de cuvânt al Poliției din Kiev, Oksana Blișciuk, a declarat că principalele ipoteze ale anchetatorilor ucraineni în cazul asasinării jurnalistului sunt legate de activitatea profesională și de poziția civică a acestuia.

„Totodată, trebuie să investigăm în mod obiectiv toate circumstanțele. Poate că vor putea apărea alte motive și versiuni" - a menționat Blișciuk, adăugând că "ancheta nu înclină spre niciuna dintre ipoteze". La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliției Naționale din Ucraina, Iaroslav Trakalo, a asigurat că, în cadrul anchetei, vor fi efectuate toate expertizele necesare.

Premierul ucrainean Volodimir Groisman a afirmat într-o postare marți seara pe o rețea de socializare că este convins că ceea ce el a numit "mașina totalitară rusă" nu l-a iertat pe Babcenko pentru onestitatea acestuia. 

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a respins acuzația Ucrainei potrivit căreia Moscova se află în spatele uciderii jurnalistului rus Arkadi Babcenko la Kiev, apreciind că acuzația face parte dintr-o campanie dusă împotriva Rusiei, relatează TASS, citată de miercuri Reuters.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău