Jurnalistul concediat de la BBC pentru că l-a comparat pe noul bebeluş regal cu un cimpanzeu, anchetat de poliţie

  • 11 Mai 15:55
Jurnalistul concediat de la  BBC pentru că l-a comparat pe noul bebeluş regal cu un cimpanzeu, anchetat de poliţie

Danny Baker, jurnalist al postului BBC Radio 5, care a fost concediat, joi, după ce a publicat o imagine prin care îl compara pe bebeluşul ducilor de Sussex cu un cimpanzeu, pe reţeaua de micro-blogging Twitter, este anchetat de poliţia britanică, potrivit The Telegraph.

Jurnalistul şi prezentatorul Danny Baker a fost concediat după ce a publicat pe contul său de Twitter o fotografie prin care îl compara pe bebeluşul ducilor Meghan şi Harry de Sussex, care s-a născut luni dimineaţă, cu un cimpanzeu.

Fotografia vintage prezenta un cuplu, ţinând de mâini un cimpanzeu îmbrăcat în haine, pe scările unei clădiri. Imaginea era însoţită de textul "Bebeluşul regal părăseşte spitalul".

Mesajul a fost publicat pe Twitter miercuri, în aceeaşi zi în care ducii Meghan şi Harry de Sussex şi-au prezentat public copilul, într-o întâlnire cu presa care a avut loc la castelul Windsor. 

Reprezentanţii Scotland Yard au informat că s-a primit o plângere legată de acest mesaj, joi, şi că sunt obligaţi să o analizeze.

Jonathan Wall, directorul editorial al BBC 5 Live a comunicat, joi, prin intermediul unui e-mail trimis întregii redacţii că "Danny a făcut o greşeală serioasă pe social media". "Acţiunea lui încalcă valorile după care noi ne ghidăm la postul de radio", continua e-mailul, potrivit mirror.co.uk.

Vineri, Baker şi-a prezentat scuzele publice. "Am ales o fotografie nepotrivită pentru a ilustra o glumă", a spus acesta. Cu o zi înainte, Baker, în vârstă de 61 de ani, a insistat că nu are sentimente rasiste şi că mesajul publicat pe Twitter a fost "o gravă eroare de judecată".

Bebeluşul, Archie Harrison Mountbatten Windsor, este cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi cel de-al şaptelea în ordinea succesiunii la tron.

De asemenea, bebeluşul este unul dintre primii membri metişi de rang înalt din familia regală britanică - despre regina Charlotte (1744 - 1818) se spune că era metisă, iar aceasta a avut 15 copii.

Prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 37 de ani, s-au căsătorit în mai 2018, după o relaţie de doi ani.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
18,94 °C
cer senin
Umiditate:88 %
Vint:1,5 m/s
Tue
23 °C
Wed
23 °C
Thu
23 °C
Fri
25 °C
Sat
24 °C

Curs oficial BNM 18 Iunie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.4127 -0.0672
USD 18.1955 0.0130
RON 4.3173 -0.0197
UAH 0.6882 0.0005
RUB 0.2829 0.0003
Arhivă Radio Chișinău