Jurnaliști din Franța, Spania și Columbia, arestați în Venezuela

  • 31 Ianuarie 2019 11:42
Jurnaliști din Franța, Spania și Columbia, arestați în Venezuela

Autorităţile venezuelene au arestat miercuri trei jurnalişti ai EFE şi un şofer care lucra pentru aceeaşi agenţie de presă, informează Reuters.

Fotoreporterul columbian Leonardo Munoz, care urmărea protestele împotriva regimului preşedintelui Nicolas Maduro, a fost reţinut împreună cu şoferul venezuelean Jose Salas. După câteva ore, mai mulţi ofiţeri de informaţii i-au arestat pe reporterul spaniol Gonzalo Dominguez Loeda şi pe producătorul TV columbian Mauren Barriga Vargas, la hotelul unde era cazată echipa EFE sosită în ianuarie de la Bogota, a anunţat şefa biroului din Caracas al acestei agenţii, Nelida Fernandez.

Guvernul Spaniei a condamnat măsurile împotriva jurnaliştilor şi a cerut eliberarea lor imediată şi respectarea legilor, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, "printre care libertatea presei este un element central".

Arestările au avut loc după ce, săptămâna aceasta, doi reporteri chilieni au fost expulzaţi din Venezuela.

Miercuri, o sursă diplomatică franceză a anunţat că au fost arestaţi şi doi reporteri din Franţa care prezentau protestele venezuelenilor. Ambasada Franţei la Caracas "a cerut protecţia consulară în conformitate cu Convenţia de la Viena şi în special dreptul de acces'', a declarat sursa agenţiei Reuters. Reţeaua de televiziune TF1, pentru al cărei program Quotidien lucrau cei doi, a refuzat să comenteze.

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană urmează să discute joi, la Bucureşti, despre criza din Venezuela şi despre refuzul lui Maduro de a convoca noi alegeri prezidenţiale, în ciuda acuzaţiilor de fraude electorale şi a prăbuşirii economiei naţionale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
7,9 °C
nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,1 m/s
Sat
4 °C
Sun
7 °C
Mon
6 °C
Tue
5 °C
Wed
7 °C

Curs oficial BNM 21 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1865 0.0975
USD 17.7719 0.0829
RON 4.0068 0.0131
UAH 0.7293 0.0064
RUB 0.2786 0.0005
Arhivă Radio Chișinău