Jurnaliști din Franța, Spania și Columbia, arestați în Venezuela

  • 31 Ianuarie 2019 11:42
Jurnaliști din Franța, Spania și Columbia, arestați în Venezuela

Autoritățile venezuelene au arestat miercuri trei jurnaliști ai EFE și un șofer care lucra pentru aceeași agenție de presă, informează Reuters.

Fotoreporterul columbian Leonardo Munoz, care urmărea protestele împotriva regimului președintelui Nicolas Maduro, a fost reținut împreună cu șoferul venezuelean Jose Salas. După câteva ore, mai mulți ofițeri de informații i-au arestat pe reporterul spaniol Gonzalo Dominguez Loeda și pe producătorul TV columbian Mauren Barriga Vargas, la hotelul unde era cazată echipa EFE sosită în ianuarie de la Bogota, a anunțat șefa biroului din Caracas al acestei agenții, Nelida Fernandez.

Guvernul Spaniei a condamnat măsurile împotriva jurnaliștilor și a cerut eliberarea lor imediată și respectarea legilor, a drepturilor omului și a libertăților fundamentale, "printre care libertatea presei este un element central".

Arestările au avut loc după ce, săptămâna aceasta, doi reporteri chilieni au fost expulzați din Venezuela.

Miercuri, o sursă diplomatică franceză a anunțat că au fost arestați și doi reporteri din Franța care prezentau protestele venezuelenilor. Ambasada Franței la Caracas "a cerut protecția consulară în conformitate cu Convenția de la Viena și în special dreptul de acces'', a declarat sursa agenției Reuters. Rețeaua de televiziune TF1, pentru al cărei program Quotidien lucrau cei doi, a refuzat să comenteze.

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană urmează să discute joi, la București, despre criza din Venezuela și despre refuzul lui Maduro de a convoca noi alegeri prezidențiale, în ciuda acuzațiilor de fraude electorale și a prăbușirii economiei naționale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău